miercuri, 4 ianuarie 2012

O minune a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul făcută cu mine




Mă numesc Dumitru Carmen Mihaela, am 29 de ani, sunt din Bucureşti şi vreau să vă mărturisesc cum şi-a făcut intrarea în viaţa mea Sfântul Ioan Iacob, românul nostru de la Hozeva.

În anul 2006, întâmplător m-am înscris la o facultate particulară din Bucureşti. Vreau să vă spun că eu nu am fost o elevă silitoare, mulţumindu-mă cu ce reţineam din ce predau profesorii la ore şi cam atât. „Brânză bună în burduf de câine”, îmi spunea mama mereu.

Timpul trecea şi se apropia cu paşi repezi sesiunea de iarnă. Eu am început să conştientizez importanţa acestor examene; îmi plăteam singură facultatea şi probabil asta a contat foarte mult. Începusem să intru în panică, nu ştiam de unde să încep şi cum să încep să învăţ, deşi aveam toate cărţile cumpărate. Examenele erau tip grilă şi din 2006 se susţineau pe calculator, deci eram prima serie, iar eu nu ştiam acest lucru.

Am început să-mi rezolv grilele din timp, spre mirarea părinţilor mei, cărora nu le venea să creadă că stau cu nasul în cărţi.

Cu o zi înainte de primul examen, nu mai puteam de emoţie, am învăţat ca niciodată în viaţa mea. Abia am putut să adorm şi spre dimineaţă s-a întâmplat minunea. Nu ştiu dacă eram trează sau încă mai dormeam, cert este că am auzit foarte clar o voce care mi-a spus aşa: „Dacă vrei să îţi iei toate examenele, roagă-l pe Sfântul Ioan Iacob să-ţi ajute!”. Şi am deschis ochii în auzul acestor cuvinte, am crezut şi cred că a fost Îngerul meu păzitor.

Despre Sfântul Ioan Iacob auzisem când eram copil din două casete audio cu viaţa sfântului. Anii au trecut şi am uitat de sfântul, însă el nu a uitat de mine. I-am spus mamei ce mi s-a întâmplat şi ea a făcut acatistul sfântului în timp ce eu eram la examen - şi ce credeţi? Am luat nota 8.

Din anul II am început să fac acatistul sfântului înainte de fiecare examen, până la terminarea facultăţii, în anul 2010. Cu ajutorul sfântului, am terminat cei 4 ani de studiu cu media generală 9,12 şi licenţa cu nota 10.

Vreau să-i cer iertare sfântului că nu am mărturisit minunea până acum, dar, credeţi-mă, nu mi-am dat seama că-l supăr până nu am început să citesc cartea Sfântul Nectarie - Minuni în România.

Să nu creadă cineva că prin forţe proprii am promovat examenele, chiar dacă aveam potenţial. Vă mărturisesc că eu la bacalaureat nu am învăţat nimic şi totuşi am promovat, cu puţin peste 6. Problema mea era răbdarea. Nu aveam răbdare să citesc de mai multe ori o lecţie, ba chiar nu citeam deloc, doar improvizam şi Dumnezeu Şi-a făcut milă cu mine, mi l-a trimis pe dragul meu Sfânt Ioan să mă înveţe să am răbdare.

Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu şi Sfântului Ioan Iacob pentru ajutorul primit.

Doamne, ajută!

2 comentarii:

  1. Doamne ajuta!
    Intradevar, Sfantul Ioan Iacob Hozevitul este un mare facator de minuni!

    Astazi este praznuit si exact astazi s-a si intamplat, printr-o minune ca sa ajung pt prima data la bisericuta unde se aflau sfintele sale moaste.

    Slava Domnului pt tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu doresc sa marturisesc o minune savarsita de Sfantul Ioan de la Hozeva. Am fost de curand intr-un pelerinaj in Tara Sfanta si am ajuns si la manastirea unde se afla moastele Sfantului. Am mers pana la manastire, dar drumul fiind destul de dificil, eram speriata ca nu voi rezista sa ma intorc la autocar. Abia atunci mi-am dat seama ca doar Sfantul ma poate ajuta. M-am rugat sa nu simt durerea din picioare, m-am rugat ca drumul sa nu mi para greu Si asa a si fost. Nimic nu m-a durut, desi altfel am dureri mari de picioare si de coloana, drumul a fost usor, eram ca intr-o plimbare. nu am stiut mai nimic de Sfantul Iacob de laHhozeva, dar pasii m-au purtat pe la manastirea unde Sfantul s-a nevoit si astfel am trait un miracol. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere